1088 Budapest, Blaha Lujza tér 5. (Europeum, -5. szint)
info@flashkart.hu
+36 70 210 31 36
uk flag  English

Lexikon

Ebben a lexikonban mindent megtalálsz, amit érdemes tudni a gokartozásról.

Mit jelent a futam?

A gokartozás alapegysége a futam, ami azt jelenti, hogy meghatározott időegység - nálunk 7 perc - alatt annyi kört mehetsz a gokarttal, amennyit csak tudsz. Az eddigi tapasztalatok szerint nálunk átlagosan 12 kört szoktak futni a vendégek.

Milyen veszélyei vannak a gokartozásnak?

A pálya korlátrendszere ütéstompító rugózással biztosított, így elnyeli az esetleges ütközések hatásait. Gokartjaink is biztonságosak, minden autónk érzékelőkkel felszerelt, hogy a sokat ütköző versenyzőket figyelmeztesse a megfelelő vezetési stílusra. Emellett a gyerekek számára külön sebességkorlát kapcsolható, mely garantálja a gyerkőcök biztonságát. Természetesen a sisak használata kötelező mindenki számára!

Mit jelent a köridő?

Az az intervallum, amennyi idő alatt egy kört megteszel a gokarttal. Ennek az ábrázolására általában a perc, másodperc és tized-, század-, ezred másodpercet szokták használni ebben a formában pl.: 00:37.325

Mit jelent a pályacsúcs?

A pályacsúcs egy futott körre vonatkozik és szinonimája a "legjobb köridő". Lehet értelmezni egy ember több köre közötti legjobb futott időre és több ember körideje közötti csúcsra.

Nagyon magas vagyok, beférek kényelmesen a gokartba?

Igen szuperkényelmes lesz Neked is, mert a mi elektromos gokartjainkban szélsőséges határok között állítható az ülés és a pedálok is.

Hány éves kortól lehet gokartozni?

Jogilag semmilyen megkötés nincs az életkorra vonatkozóan, csak a testmagasság szabhat határt. Habár mind az ülés, mind a pedál állítható, mi 120 cm-től javasoljuk.

Hány lóerősek a gokartok?

Egy átlagos benzines gokart 8-11 lóerős. Viszont a mi elektromos gokartjaink 21 lóerősek, tehát lehet velük repeszteni rendesen.

Kötelező a bukósisak használata?

Igen kötelező a saját biztonságod érdekében, viszont mindenféle fejméretre biztosítunk kényelmes sisakot.

Váltósak vagy automaták a gokartok?

A mi gokartjaink teljesen automaták, vagyis a váltással nem kell törődnöd, mert az elektromos gokart dinamikai rendszere folyamatosan kalkulálja a legideálisabb motor fokozatot.

Tudok-e tolatni a gokarttal?

Egy átlagos benzines autóban nincs tolatási funkció, de a mi elektromos gokartjainkban simán tudsz rükvercbe kapcsolni, ha valahol elakadsz.

Érdemes-e csúsztatni a gokartot a kanyarban?

A feeling kedvéért igen, mert jó érzés, amikor keresztben csúszik az autó a kanyarban. De az a tapasztalat, hogy sokkal jobb köridőt fut az aki a kanyarokban leveszi a gázt és nem csúsztatja az autót.